Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Na een week hard werken werd het even tijd voor ontspanning, dus kreeg ik het idee om pulled pork te maken. Na een beetje research hebben we bij de horeca slager een twee mooie stukken procureur gehaald.

 

Waarna ik met een eigen gemaakte rub het stuk lekker heb ingewreven en in de koelkast heb gelegd. Na een uur of 5 de stukken uit de koeling gehaald om even op temperatuur te komen, had intussen de fireboxen van de smoker al aangestoken. Gelukkig kregen we het wat warmer want het werd al aardig koud zo op de eerste winter dag van het jaar.De temp. meter was al iets bevroren. Zo en nu konden we dan eindelijk gaan beginnen, het vlees kon erin.

Tijdens het proces heb ik eindeloos gesprayed met een appelcider/appelsap mix en tevens onder in de smoker nog een bak gedaan met appelsap,knoflook en cayennepoeder zodat het vlees goed vochtig blijft. Na de hele nacht het vuur goed te controleren was het om 08:30 eindelijk zover om het vlees uit de smoker te halen en in aluminiumfolie te laten rusten, het rook zo lekker. Na een uurtje kon ik nu eindelijk het vlees lostrekken en proeven.

Had de ene iets een sterker van smaak dan de andere en dat kon je goed proeven, allebei lekker maar mijn voorkeur gaat toch naar de iets pittige ik hou van krachtige explosieve smaken. Later die middag na een dutje gedaan te hebben nog even een heerlijke Carolina Mustard saus gemaakt. Zie hier de fantastische South Carolina Pulled Pork Sandwich.

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A