Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Afgelopen weekend was het zover, eerste keer varken aan het spit!

Het was geen Gascon varken geworden want die waren nog iets te klein. Eerst hadden we op maandag het varken bij een boer opgehaald waarna we om 6 uur s'ochtends haar naar een slachter/slager brachten om geslacht te worden. Vervolgens heeft het varken tot vrijdag gehangen om te besterven, toen we haar vrijdag weer hadden opgehaald en thuis kwamen werd het dus tijd voor de voorbereidingen. Alles nagekeken te hebben konden we beginnen met wassen,dit gebeurde ivm te kort aan ruimte gewoon in de woonkamer op de eettafel tot genoegen van mijn vriendin, maar ja what must be done must be done.

Het hele was gebeuren duurde wel een dik uur. Gelukkig had ik nog een stel extra handen die mij hielpen, thanks Jelmer. Nu het varken eindelijk schoon was kon ik gaan injecteren (Appelazijn/tabasco/kruiden) waarop vervolgens de poten gezet werden en het varken aan het spit geregen moest worden dmv slagerstouw. Eerst heb ik de ruggenwervel vast gezet waarna ik de buikholte ben gaan vullen (citroengras, braadworst,peper en ui) om die vervolgens ook dicht te naaien. Nu alles nog inpakken in folie zodat ik zonder gevaar het varken buiten in de trailer kon testen of het daadwerkelijk ook ging werken, want het varken was geen 75 cm en bijna 40 kilo maar 124 cm en zeker tegen de 50 kilo. En dit terwijl de breedte van een kant van mijn trailer maar 120 is. Maar door de poten van het varken naar voor te zetten ging het precies ertussen en gelukkig had ik een motor gekocht die tot 70 kg kon.

Zo! het werkte, wat een opluchting anders werd het nacht werk want dan zou die in mijn smoker gegaard moeten worden. De volgende ochtend 6 uur op om vervolgens 7 uur te beginnen op het honkbalveld, had wel wat opstart problemen, want het hing een beetje door waardoor ik het motortje moest vastzetten met trekband Na een half uurtje was het dan zou ver, de kolen branden en het folie kon verwijder worden en het varken inzouten met zeezout.

Na zo'n 9 uur bleek het nog steeds maar rond de 140 fahrenheit te zitten dus moesten we nog even verder, gelukkig ging paps zich bekommeren over de sidedish (10 kilo chickenwings) en rond 6:30 was het binnenste nog net niet klaar waarop ik toch besloten heb om het varken niet op een tafel te presenteren maar om een pig pickin' te doen dus lekker van het spit af te eten.

Al met al was het een geslaagd feest en hebben mensen ervan genoten, wat de volgende keer anders kan is het injecteren want er kan nog veel meer in.

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A