Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Onze eerste BBQ competition is achter de rug en het is niet zomaar een competitie het was de eerste officiële KCBS BBQ competition buiten amerika. De competitie bestaat uit 21 internationale teams uit Denemarken,Duitsland, België, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. De deelnemers moeten 4 stuks vlees inleveren bij de jury, het gaat dan om Chicken, ribs, Pulled Pork en Brisket alles is uiteraard gerookt. Elke deelnemer is vrij in het kiezen met welk toestel hij/zij gaat werken, dit zorgt voor een groot spektakel aan allerlei verschillende bbq’s.


Op de zaterdag kregen we eerst een butcher Class wat vervolgt werd door een Cooking class van Jim Johnson een amerikaan die alle over 30 jaar meerder titels en trofeeën had behaald.
Ondanks dat het onstuimige weer aan hielt op de zaterdag was het erg gezellig.

Nadat ik de nacht door had getrokken was het dan eindelijk tijd voor de moment supreme. 12 uur moesten we de chicken inleveren, 12:30 ribs etc. Het was gelukt we hadden 4 blind boxes ingeleverd, ik wist totaal niet wat we ervan moesten verwachten.

Om 16:00 uur was het dan eindelijk zover de uitreiking en tot mijn grote verbazing vielen we bij de eerste ronde al in de prijzen....1ste prijs Chicken.

Dit was boven al mijn verwachtingen 1ste prijs en dat ook nog eens met mijn nieuwste eigen saus Sweet Tomato. De eindscore was Pulled pork 15de , Brisket 11de en de ribs waren helaas de slechtste, 17de plaats. Uiteindelijk dus een overall 13de plaats. Kan niet wachten tot de volgende want dit smaakt naar meer. Het was erg leuk om iedereen van het forum te ontmoeten en zo ook de mensen die werken in deze branche, het voelt alsof je er een familie bij het gekregen!

Bekijk hier het filmpje gemaakt door Smokey goodness

{videobox}uekXHygnWGg{/videobox}

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A