Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Een mooiere afsluiting van 2012 had ik mij niet kunnen wensen, ik werd in juli benaderd door Harry Havinga van BBQ Guru tevens organistor van Tony Stone Low & Slow competition of ik mee wilde doen met hem op de World Food championships op de strip in Las Vegas. Natuurlijk wilde ik dit, wat is er mooier dan mee doen op één van de hoogste podia voor bbq ter wereld.

Woensdagavond 31 oktober kwamen we aan in Las Vegas en donderdagochtend was het gelijk tijd om in te checken en de boel op te bouwen, omdat wij geen bbq’s zelf mee hadden waren we afhankelijk van anderen, gelukkig kon Harry op het laatste moment wat Ugly drum smokers regelen deze werden tegen het einde van de dag afgeleverd inclusief de tenten. Verder moesten we bij de organisatie een brandblusser, handwasstation en een koelbox regelen/huren, dit ging helaas niet van een leien dakje maar na veel vragen en wachten en vooral zelf brutaal zijn en gewoon spullen pakken of kopen hadden we de eerste dag van de competitie toch alles voor elkaar. Omdat wij allebei nog nooit op een UDS hadden gebarbequed was het best spannend.

De eeste nacht was het dus even puzzelen en ombouwen voordat we de temp goed onder controle hadden maar ook dit is goed gelukt. Als eerste ging de pulled pork er op donderdag nacht en gelukkig had ik mijn saus al gemaakt in Nederland dus dat scheelde een hoop werk. Vrijdag middag was het dan zo ver om 16:00 uur hadden we de saus ingeleverd en 16:30 uur de pulled pork. Daarna zijn we even wat gaan eten om vervolgens een powernapje te doen en om 03:00 uur de tweede sessie te starten. We begonnen zaterdag met de brisket en later in de ochtend de ribs. Nadat deze waren ingeleverd moesten we nog een uurtje wachten voor de uitslag op het podium.

Helaas geen prijzen maar dat lag natuurlijk ook niet in de verwachting als je moet competeren tegen de Grand Champions van Amerika. Er waren dan ook vele bekenden zoals Lee Ann Whippen, Big Bob Johnsen, Golden Toad, Jim Johnson en Harry Soo en nog velen anderen. Wat ik leuk vond was om de Serial Griller (mijn team heet Serial Grillaz) te ontmoeten die ook een podium plaatsje wist te bemachtigen. Ik heb er ontzettend veel geleerd en leuke mensen ontmoet, ik kan dus ook niet wachten om dit nog een keer te doen. Hieronder een kleine impressie van de World Food Championships 2012 in Las Vegas.

Meer foto's kun je vinden op onze facebookpagina.

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A