Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Dit jaar mocht ik voor de 2de keer meedoen aan de World Food Championships en dit keer geheel op eigen kracht. We moesten nog wel even wat geld bij elkaar harken om dit te realiseren. We hadden we een sponsoractie opgezet met stokesbbq sauzen en éénmalig een pop-up restaurant bij DOKH2O met een "all you can eat" concept, wij willen iedereen ontzettend bedanken die ons op deze manier heeft gesteund! Verder hadden we ook nog sponsors zoals vuur en rook die ons in spullen heeft gesponsord waarvoor we ook heel dankbaar zijn.


DE twee grootste sponsors op het gebied van vlees, reis en andere kosten zijn ObSimRef BV en Bied Meer webwinkels, deze wil ik in het bijzonder bedanken want zonder hen was het erg moeilijk geworden om deze droom waar te maken. Lees meer...


Koffers gepakt en klaar voor vertrek, de heenreis liep op rolletjes inchecken was zo gepiept en gelukkig hoefden we ook niet lang te wachten. Na een lange reis van 9 uur aangekomen in Houston moesten we even 2 uurtjes wachten op de vlucht naar Las Vegas die nog maar zo'n 3,5 uur zou duurt. 18:00 aangekomen in Las Vegas het was er net donker dus we hadden een mooie view over de city met al zijn lichtjes, blijft een waanzinnig gezicht. Bij de balie van het autoverhuur bedrijf zag de meneer in kwestie ons en begon ons gelijk een duurdere auto aan te bieden, na kort nadenken keken Adriaan en ik mekaar aan en zeiden allebei Ja ok, en voor we het wisten zaten we in een spik splinter nieuwe Grand Jerokee Jeep. Nou daar hebben we geen enkel moment spijt van gehad want op deze manier heb je al de luxe voorhanden de hele vakantie. We waren onderweg te auto in Las Vegas opweg naar ons Hotel, ik had toch gekozen om op de strip te gaan zitten want we hadden tenslotte zelf vervoer, de competitie vond zich namelijk plaats op de oude strip "Fremont Street" zo'n 15 minuten rijden van ons hotel.

De volgende dag waren we al vroeg uit de veren en vertrokken rond 8:15 richting Fremont street waar de inschrijving plaatsvond en er zich langzaam een rij begon te vormen met voertuigen met Q's. Wij hadden natuurlijk geen bbq's bij ons en hebben gelukkig via de organisatie wat kunnen regelen maar wisten nog niet wat we moesten verwachten. Tijdens de dag van inschrijving moesten we ook de inkopen gaan doen dus konden we niet de hele tijd bij ons plekkie blijven waardoor we die dag nog geen Q hadden ontvangen. De volgende ochtend kwamen we Wayne Lohman gelijk tegen en die had het in 5 minuten geregeld, we beschikten nu over een Kamado rocket vergelijkbaar met een primo of Green egg, dus nu waren we op een paar lampjes na helemaal compleet, we konden aan de slag.


Als eerste was de Ranger's reserve aan de beurt d.w.z. steak (plaats 30), daarna sidedish (plaats 24). De steak was niet helemaal naar wens qua garing maar smaakte prima, de sidedish was goed gelukt, deze maak ik vaak bij catering klussen en is altijd wel een succes. Ik had hem natuurlijk iets getweakt d.m.v. bacon bits, jalapéno en onze eigen Nederlandse oude kaas als topping te gebruiken. Die nacht begonnen we om 02:00 uur met het smoken van de briskets en Boston Butts en dat was nog wel even proppen om alles op de Kamado te krijgen maar d.m.v hout blokjes een verhoging te bouwen paste alles net. Dag van de turn in was aangebroken, Adriaan moest als eerste met de ribs die nadat we de point van de brisket verwijderd hadden er weer bijpasten op de Q, een mooi resultaat ( plaats 53). Hierop volgend natuurlijk de Pork (plaats 33) die bijzonder juicy was, alleen minder bark had dan ik gewend ben vanuit mijn eigen vault's. Als laatste de brisket waarvan ik twee flat's had was de ene al wel op tijd klaar maar de ander nog zo stug als wat dus de keuze was duidelijk. Over de brisket waren we toch het minst tevreden en dat zagen we ook terug in de beoordeling (plaats 61). Uiteindelijk zijn we het beste team uit Europa geworden en 2de internationaal dus we hebben wat bragging rights verworven op deze trip en dat is meer dan we hadden kunnen hopen, kortom Vegas was a blast!

Ten opzichte van vorig jaar was het deze keer veel beter geregeld en was de setting fenominaal op de oude strip Freemont street, de collega bbq'ers waren super vriendelijk en behulpzaam en we hebben dus ook weer wat kameraden erbij, zo stonden wij bijvoorbeeld naast Hellfire BBQ uit Quebec (wonnen 1ste prijs sidedish met heerlijke baked beans) en de Maclay brothers uit Oregon en een stukje verder Rusty's bbq ook uit canada. Het hoogte punt voor mij was toch wel het mogen proeven van de briskets van Pitmakers en This is it bbq, later die dag bleek dat de 5de plaats voor de pitmakers was en de 3rde plaats voor this is it bbq, dus nu weten we hoe echte Texas brisket moet smaken. Nu snel thuis weer oefenen! Hieronder een fotoimpressie :
 
Nogmaals special thanks for the support!

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A