Warning: Illegal string offset 'style' in /customers/4/3/0/stokesbbq.nl/httpd.www/libraries/src/Helper/ModuleHelper.php on line 229

Pinksterweekend 2013 stond voor ons bbq team "The Serial Grillaz" de tweede tony stone bbq competition op de agenda. Volgeladen op pad naar het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp, maar eerst nog even langs Slagerij Ter Weele in Oene om 3 varkentjes op te halen voor de Whole Hog demonstratie.

Nog net voor de regenbuien hadden we alles staan, nu tijd om iedereen even te begroeten. Wat een gezellig feest ondanks de nattigheid en blubber! Iedereen is er klaar voor en we gaan van start!

Zaterdagochtend was er eerst een Whole Hog demonstratie van Jim johnson met de twee assistentes Jord Althuizen( Smokey Goodness) en Huddie Stokes (Stokes BBQ). Er werden 3 varkens op verschillende wijze in de smokers gedaan zodat we s'avonds laat met z'n allen kunnen gaan "pig pickin". Zaterdag is iedereen druk met de voorbereidingen en loopt er ook al wat gezellig publiek rond. We hebben onze homemade sauzen meegenomen en delen kip uit van de bbq met onze eigen saus om te proeven, zo hebben we constant gezelligheid bij onze tent en smikkelende bezoekers. Die nacht gaan de eerste stukken vlees in de smokers, de spanning is al af te lezen van sommige gezichten. Keuzes... welke rub zullen we gebruiken en welke saus? Adriaan is bij ons de eerste die er s'ochtends heel vroeg uit gaat om het vlees te checken. Rond 8 uur rolden wij ook uit ons bed en haastten ons naar het terrein. Gelukkig sliepen we in het hotel ernaast zodat we een goede nachtrust hadden. Adriaan en Huddie houden zich verder bezig met het vlees en Josine ging aan de slag met de boxen. Om 12 uur is de eerste turn in namelijk de chicken. Op het laatste moment proeft Huddie nog even en besluit in de laatste 3 minuten toch nog even het vel eraf te halen. Daarna zijn de Ribs aan de beurt, we zijn niet tevreden. De smaak was wel goed maar het vlees was te dun en we moeten nog een beetje oefenen met de nieuwe vaults, want het ging te snel. Nu de pork, JA die is lekker zeg! Als laatste de brisket. We hebben er een goed gevoel over, zelf vinden we hem ontzettend lekker! Nu wachten.................................................. 16:00 de prijsuitreiking. Chicken en Ribs scoren we laag maar met de Pork hebben we de eerste prijs!!!!! Dan de brisket...... 7de! Helemaal blij en tevreden pakken we onze laatste spullen in en gaan weer terug naar Deventer. Wat een Weekend! Speciale felicitaties gaan naar de Lowland smokers met hun titel Grand Champion en Nederlands kampioen!

 

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A