My story

Barbecue is my happy place

Mijn naam is Huddie Lee Stokes, al voordat ik kon lezen stond ik achter de bbq, daar ontstond mijn passie voor koken met vuur. Na afronding van mijn opleiding scheepskok aan het Culinair Instituut Nederland heb ik diverse ervaringen opgedaan in de horeca (van catering tot restaurant kok en het runnen van een personeelskeuken in de P.I).

 

Sinds 2009 ben ik me gaan verdiepen in de wereld van het ‘low and slow” bbq’en, waarop ik in 2010 mijn eerste eigen smoker heb gebouwd. Vele eigen creaties volgden… smokers, spit, foodtruck, grills, kleine & grote bbq’s en yakitori’s.

 

Vanaf 2012 heeft dit avontuur zich gemanifesteerd in een bedrijf genaamd ‘StokesBBQ’, ja ik heb mijn naam enorm mee. Daarnaast richtte ik mijn eigen Internationale bbq competition team op genaand ‘Serial Grillaz’. Destijds waren we één van de pioniers van de American BBQ in Nederland en Europa. Snel maakte we naam met het winnen van prijzen en in het voorzien van kwalitatieve catering met een eigen verhaal. Ik was de eerste die in het bbq circuit met eigen rubs en saus de eerste plaats in de categorie kip behaalde. Hierop volgde de uitnodiging van bbq guru Harry Havinga om met hem naar Las Vegas te gaan en deel te nemen aan de World Food Championships.

 

Nu 12 jaar later heb ik 5 keer mogen deelnemen aan de World Food Championships met als hoogtepunt eerste plaats zwaardvis, Orange Beach Alabama 2016.

Lees hier meer over onze behaalde prijzen met de Serial Grillaz.

 

Lees hier meer over onze behaalde prijzen met de Serial Grillaz.

 

Inmiddels zijn we een begrip en kan ik me een professioneel barbecue chef & cateraar noemen.

BBQ friends from around the world

Podcast

Na een workshop Low & Slow bij Rookoven een podcast met Huddie over American BBQ.

Een openhartig gesprek over passie en belevenissen in BBQ land.

Sauzen en rubs

We maken graag onze eigen kruiden, sauzen en marinades, gewoon omdat het eten dan veel lekkerder is.

 

Onze Grandma Lee’s hotsauce is een echt familierecept, iedereen is er gek op ook kinderen en mensen die niet van pittig houden. De pit verdwijnt namelijk nadat de kip is ingesmeerd met de saus en daarna nog even op de bbq heeft gelegen.

Onze shrimps zijn ook altijd een favoriet, deze marinade is naar eigen smaak ontwikkeld. Het geheim gaan we niet verklappen maar het heeft te maken met tequila!

Zo spelen we graag met smaken en zo zullen er in de toekomst nog vele nieuwe rubs en/of sauzen ontwikkeld worden!

Stokes BBQ awardwinning rubs, ontwikkeld door bbq chef Huddie Lee Stokes en zijn bbq team Serial Grillaz.

Met deze rubs hebben de Serial Grillaz als eerste Nederlandse bbq team meerdere prijzen weten binnen te slepen in de KCBS bbq competities over heel de wereld. In de USA in 2016 behaalde ze zelfs

een 1ste prijs op de World Food Championships!
> Chicken Dust.

Best on chicken, eggs and fries!

> Pork Perfection.

Hmmmmmmmmmmmmmmm!

> Beef Explosion.

Brings out the best in beef!

> Cajun Garlic.

Makes everything taste better!

o.a te koop bij:

Vuur en rook – Rookoven – Makro 

StokesBBQ in de media

World food championships 2015

Check minuut 13:16

Serial Grillaz practise Video

BBQ Beat interview op de World Food Championships in Florida

RTV Oost

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.