1  2  3  4 

SPITROAST

Authentic Spitroast oftewel varken van het spit op traditionele wijze.

Hoe gaan we te werk :

Stap 1: Het varken of schaap word vanuit een rauwe toestand bereid, niet eerst voorgegaard in een steamer want dat heeft echt invloed op de smaak!

Stap 2: Het varken gaan we injecteren met een mengsel wat wij zelf maken, o.a. appelsap en worcestershire saus zijn ingrediënten die we hiervoor gebruiken. Daarna binden we het varken op het spit met speciale klemmen en vorken.

Stap 3: We maken een mooi vuur en hangen het varken in de spit trailer, waarop het varken zal draaien tot het gaar is. Tussendoor smeren we hem af en toe in met olie en kruiden.

Stap 4: De chef haalt het varken van het spit, snijd hem zodat de gasten kunnen opscheppen.

Afhankelijk van de grote, dikte en zwaarte van het dier zal de bereidingstijd verschillen.Een gemiddelde tijd op mijn spit trailers is 6 á 9 uur voor de bereiding, dit is waarom de prijs van varken wat aan de hoge kant ligt, maar goed en eerlijk vlees mag wat kosten!

 

Varken van het spit heeft een heerlijke, malse en sappige smaak zoals u nog nooit varkensvlees heeft ervaren.

Spitroast

PORK CRACKLING

Spitroast Pork Crackling

SMOKED WHOLE HOG

In het zuiden van Amerika is het traditie om met een grote groep mensen te eten van een compleet varken, dit word ook wel 'hog picking' genoemd.

Het varken word op de low and slow wijze in vele uurtjes gegaard, dit gebeurt boven een bed van hete kolen en hout voor de rooksmaak.

Er zijn diverse manieren om het varken te presenteren en zo ook te garen. Als men spreekt over 'running style' dan zit het varkentje op zijn vier poten (zie foto boven).

De meest voorkomende manier is 'butterfly', dit wil zeggen dat het varken opengeklapt word en op z'n rug gepresenteerd word (zie foto onder). Het voordeel hiervan is dat alle delen gelijkmatig gegaard zullen worden. 

PORK AWARDS

1st on site | SCA Whole hog Steak by the Lake, DE 2019

1st on-site 3 rd blind | SCA Whole Hog Blues & BBQ, DE 2019

2nd blind & on-site | SCA Whole hog Betuws bbq event, NL 2019

3rd Whole hog | European championships 2017

3rd Whole hog | European championships 2017

3rd Whole hog | European championships 2017

2nd Pork | Nederlands kamioenschap BBQ 2016

3rd Pork | European BBQ 2016

1st Whole hog | Beer Fries and BBQ Hasselt BE

2nd Pork | BBQ Society Cookoff 2016

1st Pork | Tony Stone BBQ competition 2016

1st Pork | Tony Stone BBQ competition 2013

 

GRAND CHAMPION

Op de Suydersee bbq competition 2018 in Zeewolde behaalde we een Grand Champion titel met onze whole hog!

 

foto: Dennis Dongelmans | BBQ Fotograaf

CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Ooldselaan 23C
7245 PP Laren (GLD)
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A