Whole hog masterclass

 1  2  3 

No hog in cuts,
just a real traditional preparation of a whole hog!

A unique experience, a whole hog
and a whole lotta yummy!

WHOLE HOG MASTERCLASS

COMPETITION STYLE

by Huddie Lee Stokes

 

In deze whole hog class leer je hoe je je moet voorbereiden, zoals het kopen van het varken, plan van aanpak, brandstof, injecteren, kruiden, sauzen etc. Het hele proces word samen met u uitgevoerd dus van begin tot einde gaan we samen aan de slag!

We eindigen met een whole hog picking zoals dat in Amerika word genoemd, hierbij mag iedere deelnemer twee extra gasten uitnodigen, want een heel varken eet je niet met z'n tienen op. LET OP: de gasten zijn alleen uitgenodigd voor de hog picking en NIET de workshop!

Diverse broodjes, koolsla en traditionele sauzen en kruiden worden hierbij geserveerd. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanaf 2010 ben ik in de weer met het bereiden van whole hog, dit kan op diverse manieren, maar ik gebruik de twee bekendste van Europa en Amerika, d.w.z. geroosterd aan het spit of gerookt.

Sinds 2014 hebben we in Europa whole hog wedstrijden, waar ik inmiddels wat mooie prijzen heb mogen winnen, en natuurlijk bereid ik ze vaak tijdens catering klussen. In Amerika word dit al heel lang gedaan en werken ze met varkens van wel meer dan 100 kilo, wij in Nederland gebruiken varkens van ongeveer 35/45 kilo. Al sinds 2014 beschik ik over een zelf gemaakte custom build hog trailer waarin je kunt roken maar ook met gemak een varken van het spit kan roosteren. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat deze workshop anders maakt dan anders, is dat we het hele varken gaan roken en daarbij volgt u een judging class waarmee u op whole hog wedstrijden kan jureren. Deze class word gegeven door "bbq guru" Harry Havinga, oprichter van de stichting Nederlandse kampioenschappen bbq.

 

Wat u kunt verwachten op deze dag:

⦿ Ontvangst met koffie en thee

⦿ Hog prep/smoker

⦿ Judging class

⦿ Lunch

⦿ Judging class

⦿ DIY drinks & bites

⦿ Hog picking

⦿ Lunch, koffie en thee en 3 consumpties (wijn en bier, fris)  inbegrepen

  

LET OP:

Dit is de echte whole hog class en niet een varken wat in delen word behandeld maar zoals de naam ook zegt " whole hog" het hele varken!

Whole hog

Locatie: informatie volgt

Datum:  03-03-2019

Tijd:  08:00 - 20:00

Kosten:  €250,-

 

LET OP!

*Workshop gaat door bij minimaal 10 personen.

 *Zijn er niet genoeg aanmeldingen dan word uiteraard uw betaling teruggeboekt.

 

Whole hog workshop informatie

 

AWARDS

 

Grand Champion Whole hog 2018

Suydersee bbq competition

3rd Whole hog

2017 EU Championships

1st Whole Hog

Beer Fries and BBQ 2017 - Whole Hog European Championship Belgium

2nd Pork NK BBQ

2016 EU BBQ

3rd Pork NK BBQ

2016 EU BBQ

1st Pork

Tony Stone BBQ Competition 2016

1st Pork

Tony Stone BBQ Competition 2013

Whole hog awards
whole hog

WHOLE HOG


CONTACT

Huddie Lee Stokes


info@stokesbbq.nl
+31 (0) 6 43 82 56 77

BEDRIJFSGEGEVENS

Kuiperstraat 66
7201 HK Zutphen
Kvk 70557365
Btw 858373427B01
IBAN NL47 INGB 0006 3227 01
BIC INGBNL2A